Кіркоров спровокував міжнародний скандал, але плагіатором себе не вважає

Філіп Кіркоров

Триває дослідча перевірка за заявою Кіркорова стосовно Маруані

Російський співак Філіп Кіркоров вважає абсурдними звинувачення на свою адресу в плагіаті з боку лідера французької групи Space Дідьє Маруані.

Конфлікт музикантів пов'язаний з питанням авторських прав. Маруані звинуватив Кіркорова в плагіаті в пісні «Жорстока любов». Посилаючись на висновки експертів, Маруані стверджував, що ця композиція - перероблена версія пісні Symphonic Space Dream.

«Все виглядає абсурдним. При чому тут звинувачення на мою адресу, коли у пісні є автор? Чому раптом все це виникло після 15-річного виконання цієї пісні, яка звучала на міжнародних конкурсах, була у всесвітньому ефірі? Чому раптом зараз?» - сказав ТАСС Кіркоров.

В даний час триває дослідча перевірка за заявою Кіркорова стосовно Маруані і його юриста Ігоря Трунова. «Я подавав заяву в Головне слідче управління в зв'язку з оскверненням моєї репутації, наклепу на мою адресу і вимагання, - додав Кіркоров. - Вся ця історія тривала місяць. Я терпів, мовчав, але всьому приходить кінець, я вирішив, що моя держава мене захистить в рамках закону».

Співак розповів, що напередодні «вперше бачив цих людей - Маруані та Трунова». Також він підкреслив, що ніколи не спілкувався з ними - ні по телефону, ні в листуванні. «Це все брехня, зі мною ніхто не розмовляв, все зробили пранкери, - пояснив Кіркоров. - Я сам про все дізнався вчора на слідчому експерименті».

Маруані та його представник Трунов були затримані у вівторок ввечері на Покровці в відділенні Ощадбанку, де вони збиралися зустрітися з Кіркоровим для підписання мирової угоди.

Нагадаємо, скандал розгорівся після того, як Маруані вказав на незаперечну схожість власної композиції «Symphonic Space Dream» та пісні Кіркорова «Жорстока любов». Пізніше Кіркоров звернувся в російську поліцію, написавши заяву про вимагання. Через це в Москві 29 листопада затримали Дідьє Маруані та юриста Ігоря Трунова, який представляє його інтереси. Пізно ввечері у вівторок поліція відпустила їх.

28 листопада Трунов заявив, що сторонам вдалося домовитися в досудовому порядку. За його словами, Кіркоров визнав претензії Маруані та групи Space і навіть погодився виплатити компенсацію. Однак адвокат російського співака Олександр Добровінський це спростував, заявивши, що ніяких домовленостей не було, а з Маруані від імені Кіркорова розмовляли пранкери.