Кіркоров спровокував міжнародний скандал, але плагіатором себе не вважає

Кіркоров спровокував міжнародний скандал, але плагіатором себе не вважає
Філіп Кіркоров

Триває дослідча перевірка за заявою Кіркорова стосовно Маруані

Російський співак Філіп Кіркоров вважає абсурдними звинувачення на свою адресу в плагіаті з боку лідера французької групи Space Дідьє Маруані.

Конфлікт музикантів пов'язаний з питанням авторських прав. Маруані звинуватив Кіркорова в плагіаті в пісні «Жорстока любов». Посилаючись на висновки експертів, Маруані стверджував, що ця композиція - перероблена версія пісні Symphonic Space Dream.

«Все виглядає абсурдним. При чому тут звинувачення на мою адресу, коли у пісні є автор? Чому раптом все це виникло після 15-річного виконання цієї пісні, яка звучала на міжнародних конкурсах, була у всесвітньому ефірі? Чому раптом зараз?» - сказав ТАСС Кіркоров.

В даний час триває дослідча перевірка за заявою Кіркорова стосовно Маруані і його юриста Ігоря Трунова. «Я подавав заяву в Головне слідче управління в зв'язку з оскверненням моєї репутації, наклепу на мою адресу і вимагання, - додав Кіркоров. - Вся ця історія тривала місяць. Я терпів, мовчав, але всьому приходить кінець, я вирішив, що моя держава мене захистить в рамках закону».

Співак розповів, що напередодні «вперше бачив цих людей - Маруані та Трунова». Також він підкреслив, що ніколи не спілкувався з ними - ні по телефону, ні в листуванні. «Це все брехня, зі мною ніхто не розмовляв, все зробили пранкери, - пояснив Кіркоров. - Я сам про все дізнався вчора на слідчому експерименті».

Маруані та його представник Трунов були затримані у вівторок ввечері на Покровці в відділенні Ощадбанку, де вони збиралися зустрітися з Кіркоровим для підписання мирової угоди.

Нагадаємо, скандал розгорівся після того, як Маруані вказав на незаперечну схожість власної композиції «Symphonic Space Dream» та пісні Кіркорова «Жорстока любов». Пізніше Кіркоров звернувся в російську поліцію, написавши заяву про вимагання. Через це в Москві 29 листопада затримали Дідьє Маруані та юриста Ігоря Трунова, який представляє його інтереси. Пізно ввечері у вівторок поліція відпустила їх.

28 листопада Трунов заявив, що сторонам вдалося домовитися в досудовому порядку. За його словами, Кіркоров визнав претензії Маруані та групи Space і навіть погодився виплатити компенсацію. Однак адвокат російського співака Олександр Добровінський це спростував, заявивши, що ніяких домовленостей не було, а з Маруані від імені Кіркорова розмовляли пранкери.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: