Летальна зброя для України: Турчинов не розуміє, чому США зволікають

США вже кілька разів ухвалювали рішення про поставки зброї Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов не вбачає підстав для затягування процесу поставок летальної зброї до України стратегічними партнерами. Про це він заявив сьогодні журналістам у Києві.

«США вже кілька разів ухвалювали таке рішення, але від ухвалення рішення до поставки ми ніяк не можемо пройти цей проміжок, але я сподіваюся, що це станеться. Це для нас принципово і з політичної позиції, тому що це виконання зобов'язань із гарантування нашої безпеки і незалежності, і я переконаний, що немає сьогодні підстав і пояснень, чому наші стратегічні партнери затягують питання військово-технічного співробітництва, поставок і виробництва сучасної летальної зброї», - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що військово-технічне співробітництво, зокрема і поставки летальної зброї, не знімаються з порядку денного.

У суботу в США прийняли важливе рішення щодо надання Україні «Джавелінів».

Як повідомляв «Главком»,  комітети з питань збройних сил США Палати представників і Сенату затвердили «компромісний» проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, що передбачає $350 млн для України, в тому числі у вигляді летальної зброї.

У ніч на п’ятницю, 17 листопада, Сенат США схвалив проект оборонного бюджету з $350 мільйонами для України. Тепер документ має підписати президент США.

Американський аналітичний центр Heritage Foundation, який називають мозковим центром адміністрації Дональда Трампа, 23 листопада оприлюднив доповідь із закликом озброїти Україну.