У США прийняли важливе рішення щодо надання Україні «Джавелінів»

У США прийняли важливе рішення щодо надання Україні «Джавелінів»

У США дали старт процесу постачання Україні протитанкових ракет Javelin

Президенту США Дональда Трампа буде запропонований варіант схвалення виділення Україні гранту в розмірі 47 мільйонів доларів на придбання американського оборонної зброї для стримування агресії РФ, в тому числі протитанкові ракети Javelin. Про це в п'ятницю повідомив телеканал ABC News з посиланням на офіційного представника Держдепу.

«Рада національної безпеки вирішила під час засідання у вівторок дати «зелене світло» на виділення гранту в розмірі 47 мільйонів доларів уряду України на покупку американської оборонної зброї, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Трамп і Конгрес США повинні схвалити продаж протитанкових ракет. За словами представника Держдепу, в найближчі тижні відбудеться зустріч, присвячена обговоренню цієї теми.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання про постачання Україні озброєнь, в тому числі протитанкових ракет, що вимагає схвалення президента і Конгресу.

Як відомо, Сенат США схвалив проект оборонного бюджету з $350 мільйонами для України, в тому числі на військові потреби.

Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: