Міністр оборони перевірить підрозділи ЗСУ у трьох областях

Міністр оборони України Степан Полторак

Полторак відвідає Черкаську, Одеську і Миколаївську області

Міністр оборони України Степан Полторак розпочав робочу поїздку до окремих підрозділів Збройних сил України, які дислокуються у Черкаській, Одеській та Миколаївській областях.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«У планах роботи - перевірка бойових спроможностей підрозділів Повітряних сил та Військово-морських сил Збройних сил України, які розташовані у зазначеній місцевості, огляд об'єктів, де триває реконструкція фондів та інфраструктури, що відновлюється», - зазначив Полторак.

Раніше повідомлялося, що Генштаб затвердив нову програму підготовки сержантів.

Також Україна готується змінити систему грошового забезпечення армії відповідно до стандартів НАТО.

Під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, присвяченому обговоренню реформ і безпекової ситуації в Україні та навколо неї, сторони обговорили важливість проведення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів під час саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс (НАТО) визнав прагнення України до набуття членства в організації. Про це свідчить розділ на сайті НАТО, присвячений розширенню Альянсу.

Президент України Петро Порошенко привітав «довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу». За його словами, «це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО».

Читайте також:  Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні.