Україна готується змінити систему грошового забезпечення армії відповідно до стандартів НАТО

Україна готується змінити систему грошового забезпечення армії відповідно до стандартів НАТО

Модель «посада - військове звання - вислуга років» може змінитися на модель «військове звання - вислуга років»

Річна національна програма під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік передбачає вивчення можливостей зміни системи грошового забезпечення військовослужбовців за стандартами Альянсу. Про це йдеться у тексті РНП-2018, оприлюдненому на сайті президента України. 

«Соціальний захист військовослужбовців, а також членів їх сімей є нагальним завданням держави. Він передбачає вивчення питання та підготовку аргументованих пропозицій щодо можливості зміни системи грошового забезпечення військовослужбовців з існуючої моделі «посада - військове звання - вислуга років» на модель «військове звання - вислуга років», яка застосовується в державах-членах НАТО», - йдеться у документі.

Крім того, серед пріоритетів, передбачених в РНП, - ліквідувати диспропорцію рівня грошового забезпечення офіцерського, сержантського і старшинського складу у частині часткового накладення тарифних розрядів сержантського і офіцерського складу відповідно до підходів, які існують в державах-членах НАТО.

Зазначається, що запровадження в Україні досвіду держав-членів НАТО щодо соціальної адаптації, професійної підготовки та психологічної реабілітації військовослужбовців є одним із пріоритетів взаємодії з Альянсом. 

Раніше повідомлялося, що під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, присвяченому обговоренню реформ і безпекової ситуації в Україні та навколо неї, сторони обговорили важливість проведення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів під час саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: