Місія ОСБЄ зафіксувала за добу більше тисячі вибухів на Донбасі

Спостерігач ОБСЄ на Донбасі

Кількість вибухів на Донеччині зростає

Спостерігачі ОБСЄ за період з 19:30 11 грудня по 19:30 12 грудня зафіксувала близько 1165 вибухів на Донбасі.

Про це йдеться у звіті організації, оприлюдненому 13 грудня.

«У Донецькій області СММ констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, що і за попередній звітний період, зафіксувавши водночас більшу кількість вибухів (орієнтовно 1120 проти приблизно 1000)», - зазначили в ОБСЄ.

«У Луганській області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, водночас зафіксувавши майже таку ж кількість вибухів (приблизно 45 супроти орієнтовно 50), що й за попередній звітний період», - йдеться у звіті.

Також спостерігачі зафіксували бойові броньовані машини та інші ознаки військової присутності в зоні безпеки. У підконтрольних урядові районах спостерігачі бачили три БМП-2 поблизу Попасної та розвідувально-дозорну машину (БРДМ-2) за житловим будинком у с. Павлопіль. У непідконтрольному урядові районі команда СММ зафіксувала п’ять БМП-1 поряд із житловими будинками у с. Нова Мар’ївка.

«Уночі 13 грудня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували обстріли околиць Попасної Луганської області, які тривали протягом шести годин», - йдеться в звіті ОСБЄ.

Як повідомлялося, за добу, 12 грудня, зафіксовано 24 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ.

Вночі російсько-терористичні війська обстріляли околиці Авдіївки і Донецьку фільтрувальну станцію. В результаті обстрілу пошкоджено приватний будинок в Авдіївці.

З початку конфлікту на сході України і до 15 листопада 2017 року внаслідок конфлікту постраждали 35 тис. 81 осіб, зокрема 10 тис. 303 особи - загинули. Про це йдеться у черговому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в Україні.