Місія ОСБЄ зафіксувала за добу більше тисячі вибухів на Донбасі

Місія ОСБЄ зафіксувала за добу більше тисячі вибухів на Донбасі
Спостерігач ОБСЄ на Донбасі

Кількість вибухів на Донеччині зростає

Спостерігачі ОБСЄ за період з 19:30 11 грудня по 19:30 12 грудня зафіксувала близько 1165 вибухів на Донбасі.

Про це йдеться у звіті організації, оприлюдненому 13 грудня.

«У Донецькій області СММ констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, що і за попередній звітний період, зафіксувавши водночас більшу кількість вибухів (орієнтовно 1120 проти приблизно 1000)», - зазначили в ОБСЄ.

«У Луганській області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, водночас зафіксувавши майже таку ж кількість вибухів (приблизно 45 супроти орієнтовно 50), що й за попередній звітний період», - йдеться у звіті.

Також спостерігачі зафіксували бойові броньовані машини та інші ознаки військової присутності в зоні безпеки. У підконтрольних урядові районах спостерігачі бачили три БМП-2 поблизу Попасної та розвідувально-дозорну машину (БРДМ-2) за житловим будинком у с. Павлопіль. У непідконтрольному урядові районі команда СММ зафіксувала п’ять БМП-1 поряд із житловими будинками у с. Нова Мар’ївка.

«Уночі 13 грудня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували обстріли околиць Попасної Луганської області, які тривали протягом шести годин», - йдеться в звіті ОСБЄ.

Як повідомлялося, за добу, 12 грудня, зафіксовано 24 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ.

Вночі російсько-терористичні війська обстріляли околиці Авдіївки і Донецьку фільтрувальну станцію. В результаті обстрілу пошкоджено приватний будинок в Авдіївці.

З початку конфлікту на сході України і до 15 листопада 2017 року внаслідок конфлікту постраждали 35 тис. 81 осіб, зокрема 10 тис. 303 особи - загинули. Про це йдеться у черговому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: