Москалькова пояснила, чому Денісову не допустять до Сенцова без сторонніх

Тетяна Москалькова

За словами російського омбудмена, вона направила органам влади своє звернення

Український омбудсмен Людмила Денісова не може одна зустрітися з українським режисером Олегом Сенцовим через особливості російського законодавства.

Про це під час брифінгу біля Лук'янівського СІЗО у Києві у вівторок, 26 червня, заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

Москалькова повідомила, що російське законодавство не дозволяє іноземному громадянинові відвідувати громадянина іншої країни (РФ вважає Сенцова своїм громадянином - ред.).

«Вона громадянка України (Денісова - ред.), Сенцов громадянин Росії... Будемо виходити з того, що він громадянин РФ... Це людина з двома громадянствами за фактом. У нього в документах є паспорт РФ, і він за нього розписувався. Копія паспорта у мене є», - заявила російський омбудсмен.

За словами Москалькової, вона направила російським органам влади своє звернення з проханням допустити Денісову до Сенцова разом з нею. 

Нагадаємо, 26 червня уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова прибула до Києва, де зустрілася з моряками арештованого керченського судна «Норд».