Омбудсмен РФ зустрілася в Києві з моряками арештованого судна «Норд»

Омбудсмен РФ зустрілася в Києві з моряками арештованого судна «Норд»
Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова у Києві 
Фото: Укрінформ

Російська омбудсмен назвала моряків «затриманими», водночас екіпаж судна перебуває на свободі

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова зустрілася в Україні з моряками арештованого керченського судна «Норд».

Про це Москалькова повідомила в Instagram.

Російська омбудсмен назвала моряків «затриманими», водночас ми зазначимо, що екіпаж судна перебуває на свободі, однак їх не випускають з України через відсутність офіційних документів. Вони раніше намагалися виїхати з Києва за підробленими паспортами.

91_tn

«Вражена парадоксальністю ситуації, коли люди, які доведено не мають громадянства України, фактично знаходяться в заручниках: їх не випускають до рідних і близьких, сім'ї відчувають душевні страждання без рідних», — заявила Москалькова.

За результатами цієї зустрічі омбудсмен планує звернутися до української влади з проханням про «звільнення» моряків.

Зранку 26 червня уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова потягом прибула до Києва, цього ж дня вона планує відвідати в СІЗО Києва кримського дезертира Максима Одинцова.

Зазначимо, що сьогодні радниця Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Олена Мячина заявила, що уповноважену з прав людини в Росії Тетяну Москалькову не допустять до утримуваних громадян РФ на території України, допоки українського омбудсмена Людмилу Денісову не допускають до українських політв’язнів Кремля у тюрмах Росії. Про це заявила 

25 березня в Азовському морі затримали судно з анексованого Криму під прапором РФ.

На борту «Норда», який зупинили за 15 миль від Обіточної коси, було 10 членів екіпажу. Затримане судно відвезли до порту Бердянська для подальший перевірок. На кораблі виявили трал для лову риби та 5 тон морепродуктів.

Влада тимчасово окупованого Росією Криму намагалася передати членам судна «Норд» паспорти громадянина України для того, щоб вони могли безперешкодно перетнути пункт пропуску на адмінкордоні з півостровом. 

31 березня капітану арештованого судна «Норд» вручили підозру, суд наклав арешт на зареєстроване в анексованому Криму судно «Норд».

6 квітня Херсонський суд обрав запобіжний захід капітану судна «Норд»: його взяли під варту до 31 травня, з можливістю внесення застави 35 тис 240 гривень — її внесли у цей же день.

8 квітня що представники Генконсульства РФ намагалися вивезти екіпаж «Норда» в Росію через пункт пропуску «Гоптівка». 9 квітня вони повторили спробу перетину: на цей раз через пункт «Чонгар».

19 червня Херсонський міський суд не продовжив заборону на виїзд до анексованого Криму капітану судна «Норд» Володимиру Горбенку.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: