На Одещині сімейний лікар заразив коронавірусом 32 медиків

Подільська міська лікарня в Одеській області зачинилася на двотижневий карантин у зв’язку з великою кількістю випадків Covid-19 серед медпрацівників

Станом вечір 25 квітня на Одещині лабораторно підтверджено 219 випадків захворювання

В Одеській області станом на вечір 25 квітня лабораторно підтверджені 219 випадків Covid-19, у тому числі встановлено, що один із сімейних лікарів Подільської лікарні заразив щонайменше 32 медпрацівників.

Про це повідомив у Facebook голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

«Щойно прийшли результати ПЛР-тестувань медпрацівників з Подільська, в якому через епідемічну ситуацію було вирішено посилити карантинні обмеження та протестувати ПЛР-методом усіх медпрацівників. Результати невтішні. 32 позитивних аналізи — медпрацівники Подільської лікарні», - зазначив Куций.

За даними епідеміологів, вони були в контакті з хворим на коронавірус лікарем сімейної медицини.

Голова ОДА уточнив, що «станом на 19 год. 30 хв. лише в місті Подільськ зафіксовано 88 підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Наразі очікуємо остаточних результатів ПЛР-тестувань медпрацівників міської лікарні».

Станом вечір 25 квітня на Одещині лабораторно підтверджено 219 випадків захворювання.

Нагадаємо, цього тижня Подільська міська лікарня в Одеській області зачинилася на двотижневий карантин у зв’язку з великою кількістю випадків Covid-19 серед медпрацівників. 

До слова, десята частина хворих на коронавірус у Києві – медики.

Нагадаємо, станом на ранок 25 квітня, в Україні 8125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. З них 201 летальний, 782 пацієнти одужали. Протягом 24 квітня отримано 478 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України прийняв постанову, що визначає правила та умови, за якими медичні працівники, залучені до боротьби з Covid-19, будуть отримувати підвищені зарплати, а заклади охорони здоров’я - оплату послуг через Національну службу здоров’я