Десята частина хворих на коронавірус у Києві – медики

Десята частина хворих на коронавірус у Києві – медики

У Києві коронавірусом заразилися 111 медиків

Майже 10% із тих, хто захворіли на коронавірус в Києві, - медики: лікарі, медсестри, молодший медичний персонал. Загалом - 111 осіб. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції.

«Я хочу подякувати нашим лікарям, які рятують здоров'я і життя киян. Щодня вони, ризикуючи собою, виходять на бій з невидимим ворогом. Майже 10 відсотків із тих, хто захворіли в Києві, - це медики: лікарі, медсестри, молодший медичний персонал», - сказав Кличко.

Так, за його словами, на коронавірус заразилися 111 медиків, 16 з них – лікуються в стаціонарах. «Це до того, коли ви говорите, навіщо карантин і як він набрид. Подумайте: якщо буде великий спалах хвороби, хто нас лікуватиме? Чи вистачить місць в лікарнях? Чи не станеться колапсу медичної системи, як це відбулося в деяких інших країнах?» - додав мер.

Він також повідомив, що загалом, на сьогоднішній день в стаціонарах столичних медзакладів лікуються 217 хворих на коронавірус. 39 дорослих – у важкому стані. Двоє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Ще 57 людей перебувають в лікарнях з підозрою на Covid-19.

Нагадаємо, що в столиці підготовані вже 14 лікарень першої та другої хвилі для прийому хворих на коронавірус. Це – понад 1 700 ліжок. Також в лікарнях столиці сьогодні є 400 апаратів штучної вентиляції легень.

Як повідомлялося, станом на ранок 24 квітня, у Києві підтверджено 1122 випадки Covid-19. Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров’я України. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 63 особи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: