Обмін полоненими: Мін'юст повідомив, кого у першу чергу визволяє РФ

Особлива увага росіян і військового їхнього командування при обміні до кадирівців
фото: пресслужба ГУР

Росію зовсім не цікавить доля тих, хто воював у підрозділах «Л/ДНР»

Москва передусім зацікавлена у поверненні додому бійців із чеченських батальйонів. Найдовше чекають обміну військовополоненими вояки з Бурятії чи Далекого Сходу.  Про це заявила заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька, передає Радіо Свобода.

«Дуже особлива увага росіян і військового їхнього командування при обміні до кадирівців. Вони – це перша черга. Це просто поіменні списки. Найдовше чекають обміну, наприклад, так звані неелітні формування – Бурятія або якийсь Далекий Схід», – сказала вона.

Окремо Висоцька зазначила, що Росію зовсім не цікавить доля тих, хто воював у підрозділах «Л/ДНР».

«Вони не зацікавлені в їхньому повернення додому. Їм взагалі байдуже, що з ними буде в полоні або після полону. Тобто це більше наша проблема», – сказала заступниця міністра.

Нагадаємо, Україна визволила з полону російських окупантів 32 волонтерів-водіїв, які доставляли мирним жителям гуманітарну допомогу.

29 червня Україна і Росія провели найбільший обмін із початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Під час нього додому повернулися 144 захисники нашої країни, серед яких 95 оборонців завод Азовсталь у Маріуполі.

Також повідомлялося, що рашисти усе частіше використовують родичів українських військовополонених для проведення дезінформаційних операцій.

Читайте також: Рідні б'ють на сполох: окупанти перетворюють два десятки волонтерів на «терористів»