Обшуки в «Укрзалізниці»: у Генпрокуратурі назвали причину

Впродовж 2015-2017 рр. «Укрзалізницею» укладались договори на закупівлю товарів за завищеними цінами

Генпрокуратура спільно із Службою безпеки проводять обшуки в офісі ПАТ «Укрзалізниця» у рамках розслідування справи щодо зловживань на підприємстві.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Працівники Генпрокуратури і Служби безпеки вилучають необхідні документи у приміщенні Укрзалізниці в рамках кримінальної справи, яка була порушена ще минулого року за фактом зловживань на підприємстві», - зазначила вона. 

Сарган додала, що по завершенні слідчих дій ГПУ, у разі потреби, повідомить подробиці.

Раніше в «Укрзалізниці» поінформували, що ГПУ і СБУ проводять у головному офісі ПАТ слідчі дії за раніше відкритими кримінальними провадженнями.

При цьому в «Укрзалізниці» запевнили, що керівництво підприємства створює всі необхідні умови для роботи представників правоохоронних органів, однак не уточнили, про які саме кримінальні провадження йдеться. 

Нагадаємо, восени 2017 року співробітники Головного слідчого управління Генпрокуратури та департаменту захисту економіки Нацполіції провели приблизно 50 обшуків у службових приміщеннях та домівках співробітників «Укрзалізниці».

За повідомленням прес-служби ГПУ, обшуки провели у керівників суб’єктів господарювання – переможців конкурсних торгів, з якими упродовж 2015–2017 років «Укрзалізниця» укладала договори на закупівлю товарів за ймовірно завищеними цінами. Також йдеться про залучення підприємств з ознаками фіктивності.

14 листопада 2017 року повідомлялося, що Генпрокуратура спільно з СБУ проводили обшуки в адміністративних приміщеннях Львівської залізниці у зв'язку з розслідуванням розтрати коштів «Укрзалізниці».