У Генпрокуратурі розповіли про масштабні обшуки в «Укрзалізниці»

У Генпрокуратурі розповіли про масштабні обшуки в «Укрзалізниці»

Обшуки відбуваються за фактом привласнення службовими особами «Укрзалізниці» коштів в особливо великих розмірах

Співробітники Головного слідчого управління Генпрокуратури та департаменту захисту економіки Нацполіції проводять приблизно 50 обшуків у службових приміщеннях та домівках співробітників «Укрзалізниці».

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Обшуки відбуваються у рамках кримінального провадження за фактом привласнення службовими особами «Укрзалізниці» коштів в особливо великих розмірах під час закупівель рейкових скріплень (ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За повідомленням прес-служби ГПУ, обшуки проводять у керівників суб’єктів господарювання – переможців конкурсних торгів, з якими упродовж 2015–2017 років «Укрзалізниця» укладала договори на закупівлю товарів за ймовірно завищеними цінами. Також йдеться про залучення підприємств з ознаками фіктивності.

За ухвалами суду надано дозвіл на вилучення тендерної та бухгалтерської документації, інформації на комп’ютерних носіях, відібрання зразків поставленого товару, з метою можливості подальшого проведення у рамках розслідування цього кримінального провадження необхідних досліджень.

14 листопада повідомлялося, що Генпрокуратура спільно з СБУ проводили обшуки в адміністративних приміщеннях Львівської залізниці у зв'язку з розслідуванням розтрати коштів «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: