Омелян подав позов до авіакомпанії Коломойського

Міністр інфраструктури Володимир Омелян

Міністр інфраструктури підготував позов щодо захисту своєї честі та гідності

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян звернувся до суду з позовом до авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) про захист своєї честі й гідності. Про це заявив Омелян на прес-конференції в Києві.

«Я підготував позов щодо захисту своєї честі та гідності. Його вже подано, і я сподіваюся, що його розглянуть якомога швидше», - сказав міністр.

Він також підкреслив, що вважає маніпуляції з боку авіакомпанії МАУ непорядними і такими, що не мають жодного відношення до чесної конкуренції.

Раніше Омелян заявив, що хвилі спроб його компроментації можуть здійснюватися компанією МАУ.

Крім того, Міністерство інфраструктури і лоукостер Ryanair отримали ряд судових позовів від компанії МАУ, підконтрольної бізнесменові Ігорю Коломойському.

Нагадаємо, ірландська авіакомпанія Ryanair після тривалих переговорів скасувала плани з виходу на авіаринок України. Авіаперевізник пояснив таке рішення розбіжностями з керівництвом аеропорту «Бориспіль», яке відмовилося виконувати досягнуті між авіакомпанією та Міністерством інфраструктури України домовленості.

У свою чергу гендиректор аеропорту «Бориспіль»Павло Рябікін звинуватив лоукостер Ryanair у незаконних вимогах. Також він заявляв, що через ультиматум Ryanair аеропорт може зазнати збитків в 2 млрд грн.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Омелян заявив, що у відмові Ryanair запланованого входу в Україну винен також і найбільший авіаперевізник країни - авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ).

Читайте також статтю: Гендиректор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська: Від Ryanair ми би отримали вісім мільйонів гривень