МАУ подала в суд позови на 20 млн проти Ryanair та міністра інфраструктури

МАУ подала в суд позови на 20 млн проти Ryanair та міністра інфраструктури
Володимир Омелян (РБК-Україна)

За словами Омеляна, МАУ використовує всі можливості, щоб заблокувати прихід лоукостера в Україну

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що міністерство і лоукостер Ryanair отримали ряд судових позовів від компанії Міжнародні авіалінії України (МАУ), підконтрольної бізнесменові Ігорю Коломойському.

Про це міністр заявив на своїй Facebook-сторінці.

«Вчора отримав ряд судових позовів МАУ, суть яких наступна: 1. Скасувати контракт Раянейр з аеропортом Львова. 2. Заборонити Міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні», - пише Омелян.

«Ну, і вишенька на торті, через можливий захід Ryanair в Україну, компанія МАУ була змушена знизити ціни і завдала собі збитків. Тому, «національна» авіакомпанія просить суд, щоб Міністерство інфраструктури компенсувало їм десятки мільйони гривень «втрат», - зазначає міністр.

За словами Омеляна, МАУ використовує всі можливості, щоб заблокувати прихід лоукостера в державу і дати можливість українцям літати в десятки разів дешевше Європою та світом, збільшити потік туристів в Україну в рази.

Нагадаємо, ірландська авіакомпанія Ryanair після тривалих переговорів скасувала плани з виходу на авіаринок України. Авіаперевізник пояснив таке рішення розбіжностями з керівництвом аеропорту «Бориспіль», яке відмовилося виконувати досягнуті між авіакомпанією та Міністерством інфраструктури України домовленості.

У свою чергу гендиректор аеропорту «Бориспіль»Павло Рябікін звинуватив лоукостер Ryanair у незаконних вимогах. Також він заявляв, що через ультиматум Ryanair аеропорт може зазнати збитків в 2 млрд грн.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Омелян заявив, що у відмові Ryanair запланованого входу в Україну винен також і найбільший авіаперевізник країни - авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ).

Читайте також статтю: Гендиректор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська: Від Ryanair ми би отримали вісім мільйонів гривень

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: