Організатора приватного кордону на Закарпатті взяли під варту

Аттіла Горват, більш відомий за прізвиськом «Докі»

Аттіла Горват, більш відомий за прізвиськом «Докі», постав перед судом у Львові

Організатора приватного кордону на Закарпатті взяли під варту.

Про це повідомляє mukachevo.net.

Попри те, що гучна справа включно з деталями спецоперації силовиків, наразі є засекреченою, журналістам вдалося дізнатися відразу кілька ексклюзивних подробиць. Їх підтвердили кілька незалежних джерел.

Отже, у суботу, 9 грудня Аттіла Горват, більш відомий за прізвиськом «Докі», постав перед судом у Львові, і згідно з рішенням він має перебувати під вартою 60 діб, або може внести заставу, і її розмір – величезний: 30 мільйонів гривень, інформують джерела. За їхніми даними, справу розглядав Шевченківський районний суд міста Львова, справу веде військова прокуратура західного регіону, яка власне відповідала і за спецоперацію силовиків на Закарпатті.

Чи збирається Аттіла Горват вносити заставу, або можливо уже зробив це – не повідомляється.

Зауважимо, що це вирок суду у справі саме щодо організації схеми-афери під умовною назвою «приватний кордон» на Закарпатті.

Раніше, відразу за підсумками спецоперації на Закарпатті, Аттіла Горват опинився під домашнім арештом, і цю міру запобіжного заходу йому також обрав львівський суд, але у справі щодо вилучених у нього в помешканні зброї. 

Як повідомлялося раніше, у Закарпатті силовики провели масштабну спецоперацію із виявлення нелегалів. Люди у формі військової прокуратури провели обшуки у понад 100 приватних будинках. Так, зокрема, в одному із санаторіїв Закарпаття затриманий так званий власник «приватного кордону» Докі (Аттіла Горват).

Генпрокурор Юрій Луценко позитивно оцінив результати операціїпрокуратури, проведеної днями спільно з прикордонниками на Закарпатті. 

Читайте також: Геннадій Москаль: Замок «Паланок» – це національне надбання, а не родинний маєток клану Балог