Порошенко зізнався, що за останні півтора місяця двічі дзвонив Путіну

Петро Порошенко за останні півтора місяця двічі дзвонив президенту РФ

Порошенко з Путіним мав дві теми для обговорення

Президент України Петро Порошенко заявив, що за останні півтора місяця двічі дзвонив російському президенту Володимиру Путіну.

Про це Порошенко розповів в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Мав дві теми для обговорення. Перша – і найважливіша – звільнення заручників. Мені пообіцяли: розглянемо й прискоримо процес. Але точно забезпечимо доступ до уповноваженої з прав людини. Це було 9 червня… слова Путін не дотримався», – сказав він.

Нагадаємо, 9 червня 2018 року з ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якої було досягнуто домовленості про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які знаходяться в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів у Росії.

Раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Також Геращенко закликала Червоний Хрест перевірити умови триманняукраїнських політв'язнів в РФ.

 Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.