Геращенко закликала Червоний Хрест перевірити умови тримання українських політв'язнів в РФ

Геращенко закликала Червоний Хрест перевірити умови тримання українських політв'язнів в РФ
Ірина Геращенко на зустрічі з директором з операційного управління МКЧХ Домініком Стілхартом

Геращенко звернулася до Червоного Хреста з проханням докласти «зусиль і твердості», і перевірити умови утримання та стан здоров'я політв'язнів

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до директора з операційного управління Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Домініка Стілхарта з проханням перевірити умови утримання та стан здоров'я українських політв'язнів у Росії і на окупованих територіях Донбасу і Криму.

Про це Геращенко написала у Facebook.

«Звернулася до МКЧХ з проханням докласти зусиль і твердості, і перевірити умови утримання та стан здоров'я О. Сенцова, О. Кольченка, В. Балуха, С. Клиха, О. Шумкова та інших, в РФ і на окупованому Криму та Донбасі. Безстрокове голодування Володимира Балуха триває вже 113 день, Олега Сенцова – 57-ий. Голодує Станіслав Асєєв, Станіслав Клих. І ми нічого не знаємо про їх реальний стан», - написала Геращенко.

Геращенко зазначила, що ключовими темами зустрічі з представником МКЧХ були доступ Червоного Хреста до тюрем на окупованих територіях, до українців в тюрмах РФ, до пошуку зниклих, активізація справ праці в гуманітарному розмінуванні, допомога у вирішенні гуманітарних проблем українців, які постраждали від збройної агресії РФ на Донбасі, зокрема, у сферах: охорони здоров'я, поліпшення житлових умов та відновлення інфраструктури, зокрема, й об'єктів критичної інфраструктури, продовольчої допомоги постраждалим, інформування про загрози мінної безпеки, підтримки родичів зниклих.

«Також обговорили відновлення моста в Станиці Луганській, цей проект реалізується за участю МКЧХ. Хочеться, щоб міст таки реконструювали до початку зими», - додала Геращенко.

Нагадаємо, Росія направила ЄСПЛ звіт про здоров’я Сенцова із запізненням у півтора тижні

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: