Порошенко зізнався, що за останні півтора місяця двічі дзвонив Путіну

Порошенко зізнався, що за останні півтора місяця двічі дзвонив Путіну
Петро Порошенко за останні півтора місяця двічі дзвонив президенту РФ

Порошенко з Путіним мав дві теми для обговорення

Президент України Петро Порошенко заявив, що за останні півтора місяця двічі дзвонив російському президенту Володимиру Путіну.

Про це Порошенко розповів в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Мав дві теми для обговорення. Перша – і найважливіша – звільнення заручників. Мені пообіцяли: розглянемо й прискоримо процес. Але точно забезпечимо доступ до уповноваженої з прав людини. Це було 9 червня… слова Путін не дотримався», – сказав він.

Нагадаємо, 9 червня 2018 року з ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якої було досягнуто домовленості про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які знаходяться в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів у Росії.

Раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Також Геращенко закликала Червоний Хрест перевірити умови триманняукраїнських політв'язнів в РФ.

 Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: