Путін розказав, як «біла і пухнаста» Росія страждає від замовних інформкампаній

Володимир Путін

Глава РФ нагадав у своєму посланні про повагу до міжнародного права

Росія в останні роки зіткнулася зі спробами зовнішнього тиску. Про це президент РФ Володимир Путін заявив сьогодні під час щорічного послання до Держдуми.

«У діло було пущено все: від міфів про російську агресію, пропаганду, втручання в чужі вибори до цькування наших спортсменів, включаючи паралімпійців... Замовні інформаційні кампанії, винайдення і вкидання компроматів, менторські повчання всім уже добряче набридли. Якщо буде потрібно, ми й самі можемо кого завгодно повчити», – зазначив він.

Путін додав, що не допустить, аби зачіпались інтереси РФ, однак запевнив, що керівництво держави налаштоване на доброзичливий рівноправний діалог. «Ми не хочемо протистояння, воно нам не потрібне… Ми не шукаємо і ніколи не шукали ворогів», – продовжив глава РФ.

Путін також нагадав у своєму посланні про повагу до міжнародного права та неприпустимість обмеження свободи слова. «То нам дорікали, що ми всередині країни нібито цензуру вводимо, тепер самі вправляються в цьому напрямку», – зазначив він.

Нагадаємо, під час послання Путін також переконував, що економіка РФ падає не через війни, в які він втягнув Росію.

Як повідомлялось, Європарламент ухвалив резолюцію щодо протидії російським ЗМІ. У документі йдеться, що пропаганда є частиною «гібридної війни» і спрямована на те, щоб «спотворити правду, посіяти сумніви і ворожнечу між країнами союзу».

Нагадаємо, директор ЦРУ Джон Бреннан сказав президенту США Дональду Трампу, що не слід довіряти Росії. Росія – країна, яка дбатиме лише про власні національні інтереси, часто за рахунок заподіяння шкоди інтересам інших країн, – сказав шеф ЦРУ. – Не думаю, щоб російські обіцянки було виконано».