Росія передала міжнародній слідчій групі нові дані щодо катастрофи рейсу MH17

Уламки збитого Боїнга

Спільна слідча група отримала від Росії додаткові дані та інструкції з їхньої розшифровки

Росія передала міжнародній групі слідчих нові дані з радарів про катастрофу малайзійського літака рейсу MH17 на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Нідерландів, пише видання «Риа Новости».

У заяві йдеться, що Спільна слідча група, що займається з'ясуванням причин катастрофи, направила до Москви запит про надання необхідної інформації та отримала від Росії «додаткові дані та інструкції з їхньої розшифровки».

Зазначається, що новий пакет інформації повинен відповідати прийнятому в Європі формату передачі даних спостереження Asterix.

Раніше, за твердженнями прокуратури Нідерландів, Росія відмовлялася переводити інформацію в стандарт Європейської організації з безпеки повітряної навігації.

Нагадаємо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Читайте також: «Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги»