США підтримують проведення в Нідерландах суду у справі МН17

США підтримують проведення в Нідерландах суду у справі МН17

США впевнені в спроможності нідерландської системи кримінального правосуддя ухвалити справедливе та неупереджене рішення

Сполучені Штати Америки вітають рішення Об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу малайзійського Boeing, що здійснював рейс MH17 та впав на сході України у липні 2014 року. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій у четвер, 6 липня, на сайті відомства.

«Ми цілком впевнені в спроможності нідерландської системи кримінального правосуддя ухвалити справедливе та неупереджене рішення», - наголошується в заяві.

Вашингтон і надалі співпрацюватиме в JIT у розслідуванні причин трагедії й закликає інші країни так само співпрацювати зі слідством задля притягнення винних до відповідальності, йдеться в документі.

Нагадаємо, винуватців катастрофи малайзійського Boeing МН17, що сталася у липні 2014 року на Донбасі, судитимуть у Нідерландах за нідерландським законодавством.

Україна та Нідерланди планують підписати угоду про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Як відомо, літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпуру, був збитий російськими бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Наприкінці вересня 2016 року Міжнародна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші офіційні результати розслідування. У доповіді йшлося, що зенітно-ракетна установка «Бук», з якої збили «Боїнг», була доставлена на територію України з Росії. Місце запуску ракети - селище Первомайське, що перебуває під контролем проросійських сепаратистів. У число підозрюваних, згідно з доповіддю, входять близько 100 осіб. У Кремлі заявили, що доповідь не можна вважати «остаточною правдою», а висновки слідчих назвали «попередніми».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: