Росія передала міжнародній слідчій групі нові дані щодо катастрофи рейсу MH17

Росія передала міжнародній слідчій групі нові дані щодо катастрофи рейсу MH17
Уламки збитого Боїнга

Спільна слідча група отримала від Росії додаткові дані та інструкції з їхньої розшифровки

Росія передала міжнародній групі слідчих нові дані з радарів про катастрофу малайзійського літака рейсу MH17 на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Нідерландів, пише видання «Риа Новости».

У заяві йдеться, що Спільна слідча група, що займається з'ясуванням причин катастрофи, направила до Москви запит про надання необхідної інформації та отримала від Росії «додаткові дані та інструкції з їхньої розшифровки».

Зазначається, що новий пакет інформації повинен відповідати прийнятому в Європі формату передачі даних спостереження Asterix.

Раніше, за твердженнями прокуратури Нідерландів, Росія відмовлялася переводити інформацію в стандарт Європейської організації з безпеки повітряної навігації.

Нагадаємо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Читайте також: «Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: