Україна і Нідерланди підписали угоду про співпрацю у справі МН17

Україна і Нідерланди підписали угоду про співпрацю у справі МН17
Місце катастрофи малайзійського Боїнга на сході України

Документ надає нідерландській прокуратурі право здійснювати кримінальне переслідування осіб, відповідальних за загибель усіх пасажирів рейсу МН17

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17. Про це йдеться в поширеному прес-релізі  уряду Нідерландів.

Документ надає голландській прокуратурі право здійснювати кримінальне переслідування осіб, відповідальних за загибель не тільки голландців, а всіх 298 жертв аварії рейсу МН-17 на сході України в липні 2014 року. Угода також надає рівні права в голландському суді для всіх родичів загиблих.

Підписи під документом поставили міністр безпеки і юстиції Нідерландів Стеф Блок і міністр юстиції України Павло Петренко.

Для набуття чинності угода має бути ратифікована парламентами обох країн.

Нагадаємо, винуватців катастрофи малайзійського Boeing МН17, що сталася у липні 2014 року на Донбасі, судитимуть у Нідерландах за нідерландським законодавством.

Україна та Нідерланди планували підписати угоду про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення Об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Як відомо, літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпуру, був збитий російськими бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Наприкінці вересня 2016 року Міжнародна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші офіційні результати розслідування. У доповіді йшлося, що зенітно-ракетна установка «Бук», з якої збили «Боїнг», була доставлена на територію України з Росії. Місце запуску ракети - селище Первомайське, що перебуває під контролем проросійських сепаратистів. У число підозрюваних, згідно з доповіддю, входять близько 100 осіб. У Кремлі заявили, що доповідь не можна вважати «остаточною правдою», а висновки слідчих назвали «попередніми».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: