Російського «сексманіяка», який воював за Новоросію, засуджено заочно до 14 років в’язниці

Бойовик Олександр Васькін (на передньому плані)

Уродженця Челябінська визнано винним у створенні терористичної організації

Тернопільський міськрайонний суд заочно визнав винним уродженця Челябінська (Росія) Олександра Васькіна у причетності до створення терористичної організації і присудив 14 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 13 червня.

Протягом червня 2014 року-жовтня 2016 року Васькін добровільно брав участь у складі терористичної групи «Брянка СССР» терористичної організації «Луганська народна республіка». Разом з іншими членами терористичної групи Олександр Васькін, маючи у своєму розпорядженні автомат Калашникова, пістолет Макарова, ручні протитанкові гранатомети, станкові протитанкові гранатомети, воював проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів на лінії розмежування у Попаснянському районі Луганської області, на позиціях розташованих на відстані близько 1,7 км від міста Попасна Луганської області.

Також у січні 2015 року за допомогою реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» вів обстріли позицій сил та засобів АТО у Дебальцеве Донецької області.

Як «командир взводу» у складі «роти» терористичної групи «Брянка СССР» бойовик перебував на лінії на залізничній станції Мар'ївка» у місті Золоте Попаснянського району.

Загалом терористична група «Брянка СССР» була створена в квітні 2014 року для скоєння грабежів, мародерства, вбивств мирного населення, вчинення терористичних актів та участі в збройному спротиві військовослужбовцям Збройних Сил України.

Призначаючи покарання обвинуваченому Васькіну, колегія суддів врахувала ступінь тяжкості вчиненого злочину, участь у терористичній організації під назвою «Луганська народна республіка», одним із основних завдань яких є зміна меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України.

Початок строку відбування покарання обвинуваченому рахувати з дати його затримання та реального виконання покарання у виді позбавлення волі.

Сайт «Миротворець» зарахував Олександра Васькіна до свого «чистилища». Бойовик носив прізвиська «главгерой, алкаш, камаз, убийца и сексманьяк».

Як повідомляв «Главком», Апеляційний суд Донецької області визнав винним так званого голову верховного суду «ДНР», громадянина Росії Едуарда Якубовського у створенні терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років.

Шевченківський районний суд Чернівців заочно визнав винною прес-секретаря «голови ДНР», директора т.зв. «департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Адміністрації Голови ДНР» Альону Алексєєву в причетності до створення терористичної організації ( ч.1 ст. 258-3 КК України) і присудив 8 років позбавлення волі з майна, крім житла.