Російського «сексманіяка», який воював за Новоросію, засуджено заочно до 14 років в’язниці

Російського «сексманіяка», який воював за Новоросію, засуджено заочно до 14 років в’язниці
Бойовик Олександр Васькін (на передньому плані)

Уродженця Челябінська визнано винним у створенні терористичної організації

Тернопільський міськрайонний суд заочно визнав винним уродженця Челябінська (Росія) Олександра Васькіна у причетності до створення терористичної організації і присудив 14 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 13 червня.

Протягом червня 2014 року-жовтня 2016 року Васькін добровільно брав участь у складі терористичної групи «Брянка СССР» терористичної організації «Луганська народна республіка». Разом з іншими членами терористичної групи Олександр Васькін, маючи у своєму розпорядженні автомат Калашникова, пістолет Макарова, ручні протитанкові гранатомети, станкові протитанкові гранатомети, воював проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів на лінії розмежування у Попаснянському районі Луганської області, на позиціях розташованих на відстані близько 1,7 км від міста Попасна Луганської області.

Також у січні 2015 року за допомогою реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» вів обстріли позицій сил та засобів АТО у Дебальцеве Донецької області.

Як «командир взводу» у складі «роти» терористичної групи «Брянка СССР» бойовик перебував на лінії на залізничній станції Мар'ївка» у місті Золоте Попаснянського району.

Загалом терористична група «Брянка СССР» була створена в квітні 2014 року для скоєння грабежів, мародерства, вбивств мирного населення, вчинення терористичних актів та участі в збройному спротиві військовослужбовцям Збройних Сил України.

Призначаючи покарання обвинуваченому Васькіну, колегія суддів врахувала ступінь тяжкості вчиненого злочину, участь у терористичній організації під назвою «Луганська народна республіка», одним із основних завдань яких є зміна меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України.

Початок строку відбування покарання обвинуваченому рахувати з дати його затримання та реального виконання покарання у виді позбавлення волі.

Сайт «Миротворець» зарахував Олександра Васькіна до свого «чистилища». Бойовик носив прізвиська «главгерой, алкаш, камаз, убийца и сексманьяк».

Як повідомляв «Главком», Апеляційний суд Донецької області визнав винним так званого голову верховного суду «ДНР», громадянина Росії Едуарда Якубовського у створенні терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років.

Шевченківський районний суд Чернівців заочно визнав винною прес-секретаря «голови ДНР», директора т.зв. «департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Адміністрації Голови ДНР» Альону Алексєєву в причетності до створення терористичної організації ( ч.1 ст. 258-3 КК України) і присудив 8 років позбавлення волі з майна, крім житла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: