Стало відомо, коли обиратимуть нового голову ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи

Президента ПАРЄ оберуть таємним голосуванням

Голосування за нового голову Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відбудеться на відкритті сесії у понеділок, 9 жовтня. 

Про це повідомляється на сайті ПАРЄ. 

«Відповідно до регламенту асамблеї, президента оберуть таємним голосуванням під час відкриття сесії ПАРЄ у Страсбурзі в понеділок, 9 жовтня», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, на цю посаду претендують члени Європейської народної партії Емануеліс Зінгеріс (Литва) та Стелла Кіріакідес (Кіпр). 

Нагадаємо, президент ПАРЄ Педро Аграмунт подав у відставку 6 жовтня.

Раніше депутат від БПП, член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко повідомив, що Аграмунт цього тижня буде відсторонений від посади.

Нагадаємо, політична група Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській асамблеї Ради Європи на зустрічі в червні більшістю голосів схвалила рішення про виключення зі свого складу президента асамблеї Педро Аграмунта

Виключення депутата з групи – крайній захід, що застосовується доволі рідко і лише в разі жорсткого конфлікту. В історії Асамблеї ще не було випадку, коли політична група виключала зі свого складу діючого президента.

Пізніше стало відомо, що віце-президент ПАРЄ Геогрій Логвинський має тимчасово замінити президента ПАРЄ.

Логвинський згодом пояснив, що заміщатиме президента ПАРЄ у разі, якщо той буде «недоступним».

В кінці червня група депутатів ПАРЄ зареєструвала в секретаріаті асамблеї пропозицію про припинення повноважень президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Читайте також інтерв’ю: «Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Ми запустили процес імпічменту Аграмунта».