Логвинський заявив, що заміщатиме президента ПАРЄ у разі, якщо той буде «недоступним»

Логвинський заявив, що заміщатиме президента ПАРЄ у разі, якщо той буде «недоступним»
Георгій Логвинський

Народний депутат пояснив, як відбувається процедура заміщення президента ПАРЄ

Віце-президент ПАРЄ та представник «Народного фронту» Геогрій Логвинський розтлумачив на своїй сторінці у Facebook новину про його призначення виконуючим обов’язки президента Парламентської асамблеї Ради Європи після виключення Педро Аграмунта зі скалду групи Європеїської народної партії.

За словами Логвинського, він не є обраним виконуючим обов’язки президента ПАРЄ, а робитиме це лише в випадках, коли президент буде «недоступним». «Сьогодні після обіду я дійсно буду заміщати Президента ПАРЄ, що є для мене великою честю і важливою подією на міжнародній парламентській арені для України. Така процедура заміщення передбачена Регламентом для випадків, коли Президент ПАРЄ «недоступний». Але, я прошу не плутати це з обранням мене Президентом або виконуючим обов'язки Президента ПАРЄ. Для цього є окрема процедура, яку ми зараз і запускаємо», - пояснив Логвинський.

Нагадаємо, політична група Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській асамблеї Ради Європи на зустрічі в середу більшістю голосів схвалила рішення про виключення зі свого складу президента асамблеї Педро Аграмунта. За виключення проголосувала більшість присутніх депутатів.

Ініціатором відставки стало Бюро ЄНП. Членам групи повідомили про листування голови групи Акселя Фішера із президентом ПАРЄ, під час якого останній заявив, що вважає незаконними рішення групи ЄНП.

Виключення депутата з групи – крайній захід, що застосовується доволі рідко і лише в разі жорсткого конфлікту. В історії асамблеї ще не було випадку, коли політична група виключала зі свого складу діючого президента.

Пізніше стало відомо, що віце-президент ПАРЄ Геогрій Логвинський має тимчасово замінити президента ПАРЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: