Стало відомо, коли обиратимуть нового голову ПАРЄ

Стало відомо, коли обиратимуть нового голову ПАРЄ
Парламентська асамблея Ради Європи

Президента ПАРЄ оберуть таємним голосуванням

Голосування за нового голову Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відбудеться на відкритті сесії у понеділок, 9 жовтня. 

Про це повідомляється на сайті ПАРЄ. 

«Відповідно до регламенту асамблеї, президента оберуть таємним голосуванням під час відкриття сесії ПАРЄ у Страсбурзі в понеділок, 9 жовтня», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, на цю посаду претендують члени Європейської народної партії Емануеліс Зінгеріс (Литва) та Стелла Кіріакідес (Кіпр). 

Нагадаємо, президент ПАРЄ Педро Аграмунт подав у відставку 6 жовтня.

Раніше депутат від БПП, член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко повідомив, що Аграмунт цього тижня буде відсторонений від посади.

Нагадаємо, політична група Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській асамблеї Ради Європи на зустрічі в червні більшістю голосів схвалила рішення про виключення зі свого складу президента асамблеї Педро Аграмунта

Виключення депутата з групи – крайній захід, що застосовується доволі рідко і лише в разі жорсткого конфлікту. В історії Асамблеї ще не було випадку, коли політична група виключала зі свого складу діючого президента.

Пізніше стало відомо, що віце-президент ПАРЄ Геогрій Логвинський має тимчасово замінити президента ПАРЄ.

Логвинський згодом пояснив, що заміщатиме президента ПАРЄ у разі, якщо той буде «недоступним».

В кінці червня група депутатів ПАРЄ зареєструвала в секретаріаті асамблеї пропозицію про припинення повноважень президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Читайте також інтерв’ю: «Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Ми запустили процес імпічменту Аграмунта».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: