У поліції відкрили ще одне провадження у справі стрілянини біля харківської мерії

Бех повідомив, що в будинку, де жило подружжя, вилучено верстат, на якому виготовлялися патрони

Поліція відкрила четверте за рахунком кримінальне провадження у справі стрілянини біля харківської міськради - на цей раз за фактом вбивства дружини зловмисника, який напав на мерію.

Про це 21 серпня заявив на брифінгу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех.

«Кримінальне провадження відкрите за фактом убивства 42-річної дружини зловмисника, що напав на мерію в ніч на 20 серпня, - четверте за рахунком з моменту розслідування нічної стрільби в мерії», - повідомив Бех.

За його словами, досудове розслідування здійснюється за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

«Належить відповісти на низку запитань. Зокрема, у будинку подружжя у провулку Токаревському, що на Холодній горі, де напередодні увечері виявлено тіло убитої жінки, вилучено велику кількість вогнепальної зброї, патронів, а також верстат, на якому виготовлялися патрони. Верстат був професійний і стояв біля ліжка у спальні. Загибла знала про захоплення чоловіка роботою на цьому верстаті, але подружній обов’язок не дозволяв їй повідомити у правоохоронні органи», - пояснив Бех.

За його словами, поліція працює над тим, щоб встановити усі обставини події.

Як відомо, в ніч на 20 серпня чоловік влаштував стрільбу біля будівлі Харківської міськради. Він смертельно поранив поліцейського і важко поранив охоронця, а також стріляв у бік машини, що проїздила повз міськраду.

Чоловіка було застрелено поліцейськими.

Розслідування здійснюється за статтями, пов'язаними з умисним убивством, посяганням на життя правоохоронця і замахом на вбивство водія і пасажирів автомобіля.

За версією слідства, перед нападом на міськраду чоловік під впливом алкоголю під час сварки застрелив свою дружину. Вилучені на місці злочину гільзи аналогічні знайденим після нападу на міськраду.