Українські традиції під час Великого посту: що можна їсти та які обряди треба виконувати
Великий піст - найтриваліший в церковному календарі і найсуворіший в плані обмежень
22 березня в прес-центрі «Главкому» проходить прес-конференція на тему: «Українські традиції під час Великого посту».
Запрошені гості: Ярина Закальська, провідний спеціаліст Центру фольклору та етнографії Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, аспірант кафедри фольклористики, яка розкаже про українські традиції – обрядовість та харчування – під час Великого посту.
Нагадаємо, православні християни 11 березня вступили у Великий піст - найтриваліший в церковному календарі і найсуворіший в плані обмежень.
Великий піст - час строгих обмежень в їжі. М'ясо, молоко, яйця, сир, сметана, сир, тваринне масло, здобний хліб і випічка підпадають під повну заборону. Обмежується споживання рослинної олії і риби. Особливо ретельно слід постити в перший і останній тижні.