В Епіфанія з'явилися фейкові сторінки у соцмережі

Митрополит Епіфаній

В ПЦУ просять українців бути уважними і не довіряти «клонам»

Керівник Чернігівської єпархії Православної церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) застерігає користувачів Facebook від фейкових сторінок митрополита Епіфанія.

Про це він написав у соцмережі.

«Після низки однакових питань у месенджері – вирішив відповісти для всіх тут. На фото внизу – єдина автентична ФБ-сторінка Митрополита Епіфанія. Ця сторінка – не особиста, а представництво Митрополита як публічної особи та релігійного діяча», – зазначив Зоря.

Він поділився лінком сторінки Епіфанія і наголосив: «Інші сторінки, де у назві використовується ім’я «Епіфаній» чи співзвучне – клони/фальшивки».

Раніше радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко спростував фейк, поширений у ЗМІ, про те, що буцімто в Адміністрації Президента дано вказівку підготувати позови щодо припинення оренди громадам УПЦ (МП). 

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський УПЦ Київського патріархату Епіфаній.

Згодом Епіфаній пояснив, чому Православна церква України зразу не отримає патріаршого статусу.