Епіфаній пояснив, чому Православна церква України зразу не отримає патріаршого статусу

Епіфаній пояснив, чому Православна церква України зразу не отримає патріаршого статусу

Українська церква жодним чином у правах не обмежена – Епіфаній

Одразу після отримання Томосу Православна церква України матиме митрополичий статус

Надання Православній церкві України патріаршого статусу наразі не на часі, але згодом це обов'язково станеться. Таке переконання висловив предстоятель незалежної помісної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю телеканалу Прямий.

«Звичайно, що на першому етапі становлення нашої православної церкви ми будемо мати митрополичий статус. Це теж як певна умова, через яку пройшли усі інші православні церкви. Майже жодна з помісних церков одразу не отримала патріаршого статусу. Це зараз, можливо не на часі, але згодом, коли ми станемо великою сильною єдиною церквою в Україні, то це стане питання часу. А зараз ми повинні пройти цей етап становлення і визнання нашого автокефального статусу іншими помісними православними церквами», - сказав митрополит.

Він наголосив, що українська церква жодним чином у правах не обмежена.

«Що тут головне? Ми стаємо незалежною автокефальною помісною православною церквою. Ми отримуємо місце у диптиху почесних, останнє, 15 місце серед православних церков. Тобто, ім'я предстоятеля цієї незалежної церкви будуть поминати інші предстоятелі православних церков», - пояснив він.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому передадуть Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: