«Купка психопатів». З'явилося відео, де нардеп Яценко начебто погрожує вчителям за мітинг (відео)

Люди вимагали від Яценка пояснити освітню реформу в Умані
Скріншот фото: відео Умань стрім

11 травня в Умані відбувся освітянський мітинг

В Умані вчителі влаштували мітинг щодо реалізації освітньої реформи в місті. В мережі Facebook з'явилося відео, де народний депутат України (обрали по округу № 200 Черкаської області) Антон Яценко нібито пригрозив освітянам-протестувальникам звільненням.

«Запис, що говорив нардеп вчителям після мирного мітингу! Хоче список учасників, щоби їх «убрать», бо вважає їх «психопатами с плакатами», – коментують люди оприлюднене відео.

Ваарто додати, що пресслужба нардепа спростовує цю інформацію та заявляє, що це провокація.

Нагадаємо, 11 травня в Умані відбувся освітянський мітинг. На ньому виступали батьки та вчителі місцевих закладів освіти. Людей турбує те, що у школах №1 та №4 незабаром перестане існувати початкова школа. Також громадян хвилює питання реорганізації низки інших навчальних закладів в Умані. Люди звинувачують у цьому нардепа Яценка.

Нагадаємо, Міністерство освіти готується до запуску реформи «Нової української школи» у 5-9 класах. Проєкт розраховано провести протягом 2021-2027 років у три етапи. Реформа передбачає зміну цілей та основних завдань освіти, зокрема базової загальної середньої освіти, відповідно до сучасної освітньої парадигми і світових тенденцій розвитку національних освітніх систем.

Читайте також: