«Вирити ями, вимкнути світло!» Мер Конотопа розлютився через дії московських священників

Артем Семеніхін вважає, що після дій Московського патріархату весь Конотоп буде заражений смертельним коронавірусом
Фото: Цензор

Семеніхін обурений діями УПЦ МП, які попри карантин і небезпеку, кличуть людей до церкви на Великдень

Мер Конотопа, що на Сумщині, Артем Семеніхін обурений діями представників Моосковського церкви, які на Великдень масово скликають людей у храми на освячення пасок.

Відео із реакцією мера опублікували у соціальних мережах.

Так, на відео видно, як Семеніхін приходить у свій кабінет та дає вказівки підлеглій розпочати роботу з протидії московським церковникам.

Мер Конотопа пропонує перед входами у московські церкви вирити ями, вимкнути попам воду та світло. Також Артем Семеніхін готовий написати заяву в поліцію, оскільки боїться, що після дій Московського патріархату весь Конотоп буде заражений смертельним коронавірусом.

Раніше у Дніпрі перед храмом Московської церкви вирили траншею. Свящeник цієї церкви пopушив пocтaнoву мicцeвoї влaди. 

До слова, Помісна церква сьогодні приймає онлайн-записки від вірян«Онлайн-записки сьогодні зачитуватимуться у Великодню ніч – під час особливого урочистого богослужіння, коли ми, кожен у своїй домівці, єдиними вустами промовимо: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес», - відзначили в Українській православній церкві.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква продовжує закликати українців іти до церкви на Великдень.

Як вже відомо, за минулу добу у Києві зафіксовано 65 нових випадків коронавірусу, з них - 26 у Лаврі

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.