У МВС пояснили, як працюватимуть церкви на Великдень

У МВС пояснили, як працюватимуть церкви на Великдень
Пост поліції біля Києво-Печерської лаври 
Фото: Апостроф

Прихожани зможуть відвідати храм після служби - максимум по дві людини

Поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт, інформує пресслужба міністерства.

«Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення розповсюдження на території України Covid-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів. Перший етап – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів», - заявив він.

Тандіт нагадав, що в самих храмах можуть бути присутні лише ті, хто забезпечують службу, а прихожани зможуть відвідати храм після служби - максимум по дві людини.

«МВС вживає безпрецедентні заходи для захисту здоров’я наших громадян... Під час богослужінь в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход – по одній людині, якщо великий – по дві людини», - сказав Тандіт.

Радник міністра також наголосив, що правоохоронці не допустять скупчення людей біля храмів.

Як повідомлялося, МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Зазнаачимо, що станом на 9 ранку 17 квітня в Україні лабораторно підтверджено 501 новий випадок захворювання на коронавірус. 

Найбільш небезпечним осередком поширення хвороби залишаються храми Московської церкви. Служителі РПЦ в Україні попри карантин та загрозу для здоров'я людей продовжують закликати вірян йти на богослужіння, зокрема у Великдень. Зазначимо, що лише в Києво-Печерській Лаврі наразі відомо про майже сотню хворих монахів. Від початку квітня настоятель Лаври Павло також хворіє на Covid-19.

Напередодні джерела «Главкома» повідомили, що намісника Києво-Печерської лаври Павла випишуть з лікарні у Страсну п'ятницю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: