Карантинний Великдень: де дивитися трансляцію богослужінь (перелік)

Карантинний Великдень: де дивитися трансляцію богослужінь (перелік)

Столична влада закликає вірян зустріти свято вдома

19 квітня християни східного обряду відзначатимуть свято Воскресіння Христового. Цьогоріч Великдень проходить в умовах карантину, у зв’язку з чим обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння.

Для недопущення масового поширення коронавірусної інфекції (Covid-19) на території столиці керівників релігійних організацій та церков зорієнтовано змінити формат проведення пасхальних служб у храмах. Тож міська влада закликає всіх вірян зустріти свято вдома та спостерігати за богослужіннями онлайн.

Перелік онлайн-трансляцій Великодніх богослужінь:

  • Українська греко-католицька церква – трансляція Великодньої служби 19.04.2020 із 07:00 до 11:00 в ефірі «24 каналу», ICTV та «UA: Перший»;
  • Православна Церква України – трансляція Великодньої служби із 23:00 18.04.2020 до 03:00 19.04.2020 в ефірі «24 каналу», «1+1» та «UA: Перший»;
  • Українська православна церква – трансляція Великодньої служби із 23:00 18.04.2020 до 03:00 19.04.2020 в ефірі телеканалів «Україна» та «Інтер».
  • Окрім того, відповідно до розкладу, Великоднє богослужіння зі Свято-Михайлівського собору ПЦУ в Києві буде транслюватися на телеканалі «UA: КУЛЬТУРА» та на сторінці ПЦУ в Facebook і на Youtube.
  • Києво-Печерська лавра (Українська православна церква) проводитиме онлайн-трансляцію пасхальної служби за посиланням: https://www.youtube.com/user/KievoPecherskaLavra.

Як повідомлялося, у Великодні свята в Києві посилять контроль за дотриманням обмежувальних заходів, зокрема, біля храмів, в публічних місцях і зонах відпочинку.

Нагадаємо, станом на ранок 17 квітня, у Києві підтверджено 705 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 61 особу.

У Києво-Печерській лаврі виявлено майже 100 інфікованих коронавірусом.

За добу 14 квітня було виявлено три випадки захворювання на коронавірус в Іонинському монастирі.

Столична влада ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря. 

У МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: