Помісна церква сьогодні приймає онлайн-записки від вірян

Помісна церква сьогодні приймає онлайн-записки від вірян
Великодні служби цього року відбуватимуться без вірян у храмах 

Онлайн-записки зачитуватимуться у Великодню ніч – під час особливого урочистого богослужіння

Українська православна церква впродовж 18 квітня прийматиме онлайн-записки для молитви за здоров'я або за упокій.

«Дорогі брати і сестри, у зв'язку з карантином Православна церква України з турботою про вірян організовує подачу записок за здоров’я та за упокій в онлайн-режимі. Нижче ви можете заповнити записку іменами близьких, молитву за яких буде обов’язково звершено у храмі Православної церкви України цієї неділі. Записки прийматимуться впродовж суботи 18-го квітня», - йдеться у повідомленні Помісної церкви, до якого додана онлайн-форма для заповнення.

Людей просять написати у родовому відмінку імена ближніх, за яких вони хочуть, щоб була звершена молитва за здоров'я, спасіння й благоденство. Або ж відповідну онлайн-форму заповнити щодо спочилих ближніх, за яких потрібно, щоб була звершена молитва за упокій їхніх душ.

«Онлайн-записки сьогодні зачитуватимуться у Великодню ніч – під час особливого урочистого богослужіння, коли ми, кожен у своїй домівці, єдиними вустами промовимо: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес», - відзначили в Українській православній церкві.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква продовжує закликати українців іти до церкви на Великдень.

Як вже відомо, за минулу добу у Києві зафіксовано 65 нових випадків коронавірусу, з них - 26 у Лаврі

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: