З казахських грошей приберуть російські написи

Валюта Казахстану - теньге - позбудеться написів російською мовою 

Указ про нову концепцію дизайну банкнот і монет підписав президент республіки Нурсултан Назарбаєв

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав указ про нову концепцію дизайну банкнот і монет національної валюти — теньге.

Згідно з указом Назарбаєва, текст написів, які використовуються в дизайні банкнот і монет, оформляється державною мовою. Водночас, допускається використання написів на іноземних мовах у дизайні інвестиційних і колекційних монет.

Згідно з попередньою концепцією дизайну національної валюти Казахстану, на них допускалися написи казахською та російською мовами.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, 21 лютого, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав указ про відставку уряду республіки.

До слова, сьогодні 22 лютого стало відомо, що Національний банк України закінчив пілотний проект з тестування «електронної гривні». Надалі його результати планують використати для майбутнього впровадження технології електронних грошей в Україні.

Теньге  — офіційна валюта Казахстану. Поділяється на 100 тиїнів. Введена 15 листопада 1993 року на заміну карбованця СРСР за курсом 1 теньге = 500 крб. На сьогодні існують тільки монети і банкноти теньге. Тиїни були виведені з обігу.
Назва валюти походить від тюркського слова «таньга» або «деньге», що означає міру ваги і, отже, має аналогічне значення, що й фунт, ліра і песо. Від цього слова в свою чергу пішло російське слово «деньги».