Російські кораблі зазнали втрат у Чорному морі

Російський Чорноморський флот вишикувався і почав робити нерви Одесі-мамі
фото: suspilne.media

Військові збили безпілотник окупантів типу Орлан-10

Російські військові кораблі, котрі вдень 17 березня вишикувалися поблизу Одеси, зазнали втрат у Чорному морі. Зокрема, був збитий безпілотний літальний апарат окупантів типу Орлан-10. Такі новини вдалося отримати від оперативного командування «Південь» Збройних Сил України, повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Російський Чорноморський флот вишикувався і почав робити нерви Одесі-мамі... Це був спосіб такого психологічного тиску на нас усіх з метою, щоб наші системи оборони відкрили свої позиції... Ворог підійде ближче і буде знешкоджений. Але під час цього демонстраційного шикування російські кораблі зазнали втрати», – заявив Братчук.

Речник Одеської ОВА також зазначив, що при цьому кораблі перебували від берега на безпечній для себе відстані.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки помітили «посилену морську активність» у північній частині Чорного моря з боку російських військ.

Як відомо, 24 лютого о 4:00 ранку Росія цинічно напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах. 1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Чоловіків віком від 18 до 60 років не випускають за межі держави.