Знаки природи. Парад Путіна накрив сніг (фото)

Перед хвилиною мовчання на параді Путін коротко згадав про «варварські теракти неонацистів»
фото: kremlin.ru

Парад у цьому році виявився ще скромнішим, ніж рік тому

Російська Федерація продовжує відзначати перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня. У цьому році парад накрив снігопад. Цьогорічне «свято» виявилося ще скромнішим, ніж рік тому. За чисельністю військової техніки він поставив антирекорд історії сучасної Росії. 

Свого роду антирекорд поставила й погода – вперше за останні кілька років у Москві 9 травня йшов сніг. Востаннє цього дня було так само холодно 1999 року.

фото: kremlin.ru
фото: kremlin.ru
фото: kremlin.ru

У параді брали участь понад 9 тис. людей. Це на тисячу більше, ніж рік тому, але на дві менше, ніж у 2022 році, коли у параді брали участь 11 тис.

фото: kremlin.ru
фото: kremlin.ru

У цьому параді вперше брали участь військовослужбовці-учасники війни з Україною.

фото: kremlin.ru

Красною площею проїхала 61 одиниця бронетехніки. Це також менше, ніж рік тому, коли у параді брали участь 125 різних машин.

Єдиним танком на параді став радянський Т-34
фото: kremlin.ru
фото: kremlin.ru

Крім того, у небі пролетіли 15 бойових літаків – це теж нечисленна авіаційна група на парадах останніх років. Щоправда, іноді проліт авіації скасовували через погоду, але тепер цього робити не стали, незважаючи на снігопад на початку параду.

фото: kremlin.ru

Снігопад припинився лише ближче до кінця параду.

фото: kremlin.ru

Нагадаємо, сьогодні у Москві проходить Парад Перемоги. За інформацією телеграм-каналу Пул №3, до Росії приїхали президенти дев'ятьох країн.

До слова, російська влада скасувала проведення 9 травня пропагандистської акції «Безсмертний полк» через «загрозу безпеці». Торік ходи теж не було. Про скасування ходи заявила заступниця голови Комітету Держдуми з праці, соціальної політики та справ ветеранів Олена Цунаєва, пишуть росЗМІ. Вона пояснила рішення «загрозами громадській безпеці». Замість традиційної ходи з портретами родичів-військових часів Другої світової війни, пропонується розміщувати їх на громадському транспорті.

Читайте також: Євросоюз повідомив, чому досі визнає Путіна «президентом» РФ