В американському зоопарку народилася єдина у світі жирафа без плям (фото)

фото: Brights Zoo

Зоопарк запустив конкурс серед відвідувачів для вибору імені для новонародженої жирафи

Самка жирафа, яка народилася 31 липня, має однотонний коричневий окрас, і на її шкірі відсутні характерні плямки, які є у жирафів. Представники Брайтського зоопарку повідомили, що малюк-жирафа вже досяг висоти 1,8 метра і перебуває під наглядом матері та персоналу зоопарку.

Зоопарк запустив конкурс серед відвідувачів для вибору імені для новонародженої жирафи. До шорт-листа увійшли Kipekee, що суахілійською означає «унікальна»; Фіраялі, що означає незвичайна; Шакірі, що означає «найкрасивіша»; і Джамелла – «чудова».

Зоологи сподіваються, що народження цього особливого жирафа допоможе привернути увагу до проблем, з якими стикаються жирафи у світі. Цій тварині загрожує фрагментація їхнього природного середовища в Африці, а також ростуть випадки незаконного зловживання.

Глава зоопарку Брайтс Тоні Брайт наголосив, що популяція жирафів скочуються до вимирання, тільки за останні 30 років скоротилася на 40%.

Раніше повідомлялося, що дворічна коза Аліса з Чернігівської області потрапила до Національного реєстру рекордів. Вона щодня дає приблизно дев'ять літрів молока. 

До слова, унаслідок воєнних дій у Чорному та Азовському морях масово гинуть дельфіни. Трупи тварин викидає на береги окупованого Криму, Краснодарського краю біля Сочі й навіть на береги Болгарії.