Галкін назвав ракетний удар по «Охматдиту» «безкінечним пеклом» та показав страшне фото

Максим Галкін назвав дії росіян щодо мирного населення «безкінечним пеклом»
фото: ДСНС

Галкін засудив російський удар по дитячій лікарні

Вчора, 8 липня, Росія здійснила черговий масований ракетний обстріл українських міст, серед яких Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші. У столиці під атакою опинилася дитяча лікарня «Охматдит», що викликало хвилю обурення та осуду у світі.

Відомий російський актор і шоумен Максим Галкін, який виїхав з Росії після початку повномасштабного вторгнення, відреагував на трагедію у своєму Instagram-акаунті. Він опублікував фото лікарів, які продовжують оперувати дитину на відкритому серці під час ракетного обстрілу, назвавши дії Росії «нескінченним пеклом». 

«Наразі після масованого удару по Україні 37 загиблих, з них троє дітей, 170 поранених, з них 13 дітей. Це якесь нескінченне пекло. Глибокі співчуття сім'ям загиблим», – написав Галкін.

 

Фото, опубліковане Галкіним, було зроблено саме в «Охматдиті». В момент атаки медики проводили три операції на серці, одна з яких – з відкритою грудною кліткою. Через забруднення грудної порожнини уламками скла та пилом, лікарі були змушені перенести операцію в іншу лікарню, де відчайдушно борються за життя дитини.

Це не перший випадок, коли Галкін публічно засуджує російські злочини проти українців. У травні він емоційно відреагував на ракетний удар по Харкову, опублікувавши фотографію 8-річного хлопчика, який здає ДНК, бо його батько не повернувся з роботи після обстрілу «Епіцентру». 

Максим Галкін відкрито засудив повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році, назвавши «його жахливою трагедією та злочином проти людства». Ця позиція призвела до тиску з боку російської влади: його концерти почали скасовувати, а на нього самого чинили тиск, щоб він підтримав офіційну політику Кремля.

Дружина Галкіна, Алла Пугачова, також висловилася проти війни, і родина ухвалила рішення покинути Росію разом з двома дітьми. Наразі вони мешкають в Ізраїлі, і їхні плани щодо повернення на батьківщину залишаються невідомими.

Як повідомлялося, близько 10-ї ранку 8 липня російські загарбники завдали комбінованого ракетного удару по Україні із використанням ракет повітряного, морського та наземного базування. Всього, за попередніми даними, російські терористи випустили 38 ракет різних типів.

Масований удар окупантів по Україні не залишився поза увагою світових ЗМІ. Шокуючі наслідки ударів швидко облетіли передові шпальти міжнародної преси. Особливо ж шокувала соціум атака на дитячу лікарню «Охматдит» у Києві. «Главком» зробив добірку цитат, якими міжнародна преса описує те, що відбувалося в Україні 8 липня. 

Читайте також: Байден відреагував на масований ракетний удар по Україні