Майкл Дуглас розповів, що його здивувало у Києві

Майкл Дуглас із сином у Києві

Актор наголосив, що очікував побачити столицю України більш зруйнованою

Голлівудський актор та продюсер Майкл Дуглас, який побував у Києві, в інтерв'ю ТСН розповів, що його вразило в місті.

«Я подумав: якщо, то про мене подбають і я в надійних руках. Сюди приїхали перші леді з багатьох країн. Ми з сином почувалися в безпеці. Хоча я не знав, чого чекати, і не думав, яке Київ дивовижне місто», – поділився враженнями Дуглас.

Кінопродюсер зізнався, що уявляв його, можливо, як східний Берлін після повалення стіни. А тут таке вражаюче європейське місто.

«Київ неймовірний. Закликаю вас показувати людям за межами України, як люди тут продовжують своє життя, як вони тримаються разом. Для мене бачити на вулицях сміливість звичайних людей – це дуже надихає», – зазначив Дуглас.

За словами продюсера, він був у коледжі, коли сталася війна з В'єтнамом, яка дуже розділила країну. А зараз він опинився у країні, яка є дуже об'єднаною, попри те, що війна триває так довго.

«Я знаю, що з’явилася втома. Але ви повинні розуміти, що це чудове нагадування Америці, яка плекає свою демократію 278 років і має свої проблеми. Але ж наскільки вона важлива! Демократія вимагає багато зусиль від усіх», – говорить Дуглас.

Актор наголосив, що очікував побачити Київ більш зруйнованим. Але те, що його справді вразило, це розбита дитяча лікарня «Охматдит». Дугласа розлютило розуміння, що керована ракета зайшла у повітряний простір, маневрувала і влучила прямісінько в ціль.

«Прицільний удар. Важко уявити, яким має бути громадянське суспільство, яке дозволяє бомбити дитячу лікарню, навіть в умовах війни», – емоційно висловився Майк Дуглас.

Він додав, що в Америці ще більше зрозуміли рівень жорстокості ворога, з яким борються українці.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська зустрілися з американським актором, продюсером і посланцем миру ООН Майклом Дугласом і його сином Діланом.

У четвер, 12 вересня, в Києві відбувся масштабний Саміт перших леді та джентльменів, організований Оленою Зеленською. Цьогорічний захід зосередився на глобальних викликах, з якими стикаються діти в сучасному світі.

Раніше повідомлялося, що відомий голлівудський актор та номінант Оскара Майкл Дуглас приїхав в Україну. Актор вже встиг відвідати низку пам'яток культури. Дуглас, який з перших днів повномасштабного російського вторгнення підтримує Україну, приїхав до Києва.

Під час прогулянки актор відвідав Михайлівський Золотоверхий монастир, Михайлівську площу та парк «Володимирська гірка», де оглянув мальовничі краєвиди Дніпра, після чого завітав до величної Андріївської церкви. Почесний гість був вражений красою архітектури нашого улюбленого міста, а також активно цікавився історичними подіями, які відбувалися у Києві.