Названо найкращі міста Європи для піших прогулянок

Мадрид – одне з найзручніших міст для піших прогулянок
фото з відкритих джерел

Рейтинг складено відносно щільності розташування пам'яток у містах

Європа може похизуватися безліччю міст, які ідеально підходять для піших прогулянок, проте зробити вибір може бути складним завданням. Щоб полегшити туристам життя, видання Daily Express склало список із десяти найкращих європейських міст, ґрунтуючись на щільності розташування пам'яток у кожному з них.

10 найкращих для піших прогулянок міст Європи

  1. Флоренція, Італія. Всього за 10 хвилин ходьби можна дістатися до головних визначних пам'яток Флоренції. Понте Веккьо, знаменитий Дуомо і Галерея Уффіці розташувалися поруч, що дає змогу легко відвідати ці знакові місця за короткий час.
  2. Венеція, Італія. Це місто, відоме своїми водними каналами, також є раєм для пішоходів. Усього за 12 хвилин ходьби можна оглянути такі визначні пам'ятки, як міст Ріальто, площу Сан-Марко, Міст Зітхань тощо.
  3. Рига, Латвія. Прогулянка всього в 2,5 кілометри дасть змогу оглянути основні визначні пам'ятки Риги, як-от Кафедральний собор, Будинок Чорноголових і Центральний ринок, де можна купити місцеві закуски, щоб зарядитися енергією.
  4. Афіни, Греція. У грецькій столиці прогулянка в трохи більше ніж 3 кілометри дасть змогу відвідати найзнаковіші пам'ятки міста, включно з Акрополем і Парфеноном, Агорою та Національним садом.
  5. Гамбург, Німеччина. Усього за 40 хвилин можна пройти 3,5 кілометра, що з'єднують головні визначні пам'ятки Гамбурга, такі як Гамбурзьке підземелля і Морський музей.
  6. Единбург, Шотландія. До п'яти головних визначних пам'яток шотландської столиці – Національного музею, Единбурзького замку, Національної галереї, палацу Голірудгаус і парку Голіруд – лише 44 хвилини пішки.
  7. Мадрид, Іспанія. В іспанській столиці можна дійти пішки до головних визначних пам'яток, включно з храмом Дебод і парком Ретіро, всього за 44 хвилини.
  8. Порту, Португалія. Друге за величиною місто країни дає змогу оглянути його основні визначні пам'ятки, такі як міст Луїша I і Кафедральний Собор Порту, менш ніж за 45 хвилин.
  9. Таллінн, Естонія. Пройшовши менше ніж 4 кілометри естонською столицею, можна подивитися такі пам'ятки, як площа Свободи, Віруські ворота і парк Кадріорг.
  10. Стокгольм, Швеція. У шведській столиці всього за 46 хвилин ходьби можна відвідати Королівський палац, музей Васа, Скансен та інші визначні місця.

Раніше повідомлялося, що в Ізраїлі набирає популярності новий вид відпочинку.

Нагадаємо, екстремальна спека у літні місяці, ймовірно, змінить географію відпочинку у Європі уже у найближчі роки. Принаймні туристи будуть шукати нові варіанти, з більш помірним кліматом.

Читайте також: Туристична лють охопила Європу: The Times пояснила, що відбувається