Помер всесвітньо відомий собака-мем

Засмучені фанати собаки висловили їй подяку «за всі меми»
фото з відкритих джерел

Собаці було понад 17 років, він став зіркою Мережі ще в 2013 році

В Японії помер найвідоміший собака породи сіба-іну у світі, який прославився за мемом Doge і став обличчям криптовалюти Dogecoin. Про смерть собаки на прізвисько Кабосу повідомляє у своєму блозі господиня песика, Ацуко Сато.

«Сьогодні, 24 травня, о 7.50 ранку Кабосу занурився в глибокий сон. Кабосу зараз відпочиває», – йдеться в повідомленні. У грудні 2022 року в Кабосу діагностували хронічну лімфолейкемію, яка є злоякісною пухлиною в крові, і гострий холангіогепатит – запалення печінки. Господиня собаки говорила, що Кабосу перебуває в небезпечному стані.

Собаці було понад 17 років, він став зіркою Мережі ще в 2013 році. Фотографія собаки породи сіба-іну облетіла Інтернет і швидко стала мемом Doge.

фото з відкритих джерел
фото з відкритих джерел

Сато, вчителька з Японії, взяла Кабосу з притулку для тварин у 2008 році. У 2010 році фотографії сіба-іну стали вірусними в Інтернеті та протягом багатьох років неодноразово використовувалися як мем Doge. У 2021 році мем Doge було продано як невзаємозамінний токен (NFT) за 4 мільйони доларів.

фото з відкритих джерел

Також собака став символом криптовалюти Dogecoin, яку просуває Ілон Маск.

Нагадаємо, собаку з кличкою Боніфацій передали родині у Польщі. У червні, через кілька днів після підриву греблі Каховської ГЕС, його на плоту у морі знайшли люди. Про це повідомила громадська організація «Animal SOS Odessa».

До слова, помер один із найвідоміших котів України. Котик був зіркою інтернету, його називали «головним синоптиком України» серед чотирилапих. За породою – британський короткошерстий. Його тата звали Атосом, а маму Ніколь Кідман. Ім'я Апельмона при народженні – Араміс.

Читайте також: