Професійний пілот Макс Михайлюк заявив, що йому не дали сісти за штурвал винищувача F-16

фото з відкритих джерел

Михайлюк не надав подробиць щодо своєї спроби стати пілотом F-16 і причин, чому це не вдалося

Екс-учасник реаліті-шоу «Холостяк» та професійний пілот Макс Михайлюк розповів, що свого часу йому не дали сісти за штурвал винищувача F-16.

Він поділився цією інформацією у своєму Instagram, відповідаючи на запитання однієї з підписниць, яка цікавилася, чому Михайлюк не використав свої професійні навички для допомоги Україні у боротьбі з російськими окупантами.

«Україні потрібні пілоти для F-16.... Ніколи не думали повернутися і використати свій талант, щоб допомогти своїй країні? Я ставлю це запитання, не намагаючись тролити вас. Просто цікаво...», – написала жінка.

На що Михайлюк відповів, що провів сім місяців в Україні, намагаючись, але нічого так і не почув у відповідь.

фото: instagram.com/flymax305

Михайлюк не надав подробиць щодо своєї спроби стати пілотом F-16 і причин, чому це не вдалося.

фото: instagram.com/flymax305

На початку повномасштабної війни РФ проти України Макс Михайлюк опублікував у соцмережах фото зі зброєю і натякнув, що пішов до Територіальної оборони України. Проте пізніше стало відомо, що пілот, який володіє льотною школою у Маямі, перебуває за кордоном. Питання щодо законності його виїзду за межі України залишаються невідомими.

Раніше повідомлялося, що американські винищувачі F-16 прибудуть в Україну після завершення навчання українських пілотів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен підтвердив отримання від Сполучених Штатів схвалення на передачу Україні винищувачів F-16 після закінчення навчань льотчиків.  Копенгаген направив Вашингтону запит щодо постачання літаків Києву й отримав «дружню відповідь».

Раніше Україна сформувала коаліцію для навчання пілотів на винищувачах F-16. Цей меморандум також підписали 11 країн коаліції з надання Україні літаків. Туди увійшли: Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія.