«Заплатив, аби взяли». Хореограф Антон Смецький розповів, чому його не хотіли мобілізувати

З початком повномасштабного вторгнення хореограф пішов на фронт, де отримав тяжке поранення
фото: facebook / Антон Смецький

Смецький: Я потрапив до війська з п’ятого разу

Український хореограф Антон Смецький розповів, що на початку повномасштабної війни йому відмовляли у мобілізації через те, що він народився у Донецьку. Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому».

«Я ходив до Фастівського районного ТЦК, але мене не брали, бо я з Донецька. Я звертався адресно і до підрозділів, але багато які підрозділи просто так от відмовляли й усе», – розповів захисник.

За його словами, йому довелося заплатити кошти, аби потрапити на фронт. «Я був спершу в теробороні, потім потрапив у бойову бригаду, в 116-ту, був сапером», – додав хореограф. Після поранення та втрати кінцівки Антон Смецький повернувся на фронт і зараз працює сапером на куп’янському напрямку.

До слова, 19 травня під час концерту «Національна легенда». Мирослав Вантух», у статусі запрошеної зірки виступила народна співачка України Ірина Білик. Артистка після виконання пісні «Цвіте терен» запросила на сцену танцівника і хореографа Антона Смецького, який раніше співпрацював і з Білик, і з іншими артистками. Воїн піднявся до співачки з букетом квітів. Колишній танцівник вийшов на сцену на протезі і з паличкою – під час бойових дій захисник України наступив на міну і втратив ногу.  

Нагадаємо, українки обвалили сайт СТБ для участі у шоу «Холостяк». Головним героєм якого став військовий Олександр Будько. Про це повідомили на сторінці проєкту у Fecebook. Зазначається, що анкети на участь від дівчат надходять кожні дві хвилини.

Читайте також: